Läksyt ma 24.4.17

Kotiläksynä on arvioida omaa henkilökohtaista vedenkulutusta 24 tunnin ajan ti 25.4.

Koulussa teimme suuntaa-antavia mittauksia. Vesihanasta kuuden sekunnin juoksutus vastaa yhtä litraa. Näin yhdessä minuutissa kuluu vettä kymmennen litraa ja viiden minuutin suihkussa 50 litraa. Vessanpöntön vetäminen; pieni kaksi litraa ja iso neljä lirtaa. Vanhoissa malleissa kulutus on kymmenen litraa per vetäisy. Oppilaan ei tarvitse laskea astianpesusta tai pyykistä johtuvaa kulutusta, vaan seurata ainoastaan omaan henkilökohtaista kulutusta.

DSC_1889

Tunnilla rakensimme veden kiertokulkua kuvaavan rakennelman. Aurinkoa tässä vastaa lamppu, joka lämmittää astiassa olevaa vettä. Vesihöyry tiivistyy pisaroiksi jäiden alapuolella, jolloin pisarat tippuavat alas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *