Tiistai 24.3.20

KS

Hei kaikki 4C-luokan oppilaat!

Tiistaina 24.3. kaikilla oppilailla on yhteinen käsityötunti. Tuntien aikana saatte ja taitella eri kokoisia paperirasioita. Ohjeet rasioiden taitteluun löydätte seuraavasta linkistä.

Voit taitella rasioita esimerkiksi sanomalehtipaperista, aikakausilehtipaperista, lahjapaperista tai jostain muusta kotoa löytyvästä materiaalista. Suunnittele valmiin rasian käyttötarkoitus ja koristele se sen mukaisesti. Helpointa on koristella paperi ennen rasian taittelua, esimerkiksi silloin, kun olet leikannut paperin rasiaa varten.

Ota valokuva valmiista rasiasta ja vie se omaan kansioosi pilveen.

Olen huomenna teidän käsityötuntien ajan Teamsissa. Sieltä voit kysyä apua, jos tarvitset sitä rasian taitteluun.

Mukavavia käsityötunteja! Anne

—————————————————————————————————–

Hei,

ilmoitan tähän alkuun, että pidämme ensimmäisen Teams-oppitunnin perjantaina 27.3. klo 11.30 alkaen. Jokaisen oppilaan O 365 – sähköpostiin on tullut linkki, jota klikkaamalla pääset oppitunnille.

Tätä ennen tulisi ladata puhelimeen Microsoft Teams ohjelma tai sitten sen voi ladata tietokoneelle. Kirjatumaan sisään pääset omilla oppilasverkon tunnuksilla (etunimi.sukunimi@opetus.tampere.fi) ja siihen kuuluvalla salasanalla. Eli…

1. Lataa ja asenna Teams-laitteellesi.

2. Pe 27.3. klo 11.30 klikkaa sähköpostisi linkkiä ja pääset mukaan.

3. Ota matematiikan kirja, kynä ja kumi lähettyvillesi. Voit käyttää lisäksi nappikuulokkeita tai kuulokkeita.

————————————————————————–

Tänään tiistaina 24.3. pidetään kaksi tuntia ympäristöoppia ja samalla äidinkieltä. Tehdään projekti, joka tulisi olla valmiina tämän viikon perjantaina. Viikon mittaan tehdään tätä hommaa. Kaikki ohjeet löydät punaisen otsikon alta sekä tiedostosta matkakertomus.docx. Sen löydät Office 365 – pilvestä kansiosta etäopetus. Kirjoita siis matkakertomuksesti tuohon matkakertomus.docx – tiedostoon, se on siellä valmiina.

Matkakertomus

Matkakertomus on teksti, joka kertoo kirjoittajan (sinun) tekemästä kuvitteellisesta matkasta ja hänen matkallaan näkemistään ja kokemistaan asioista. Voit tutustua ennakkoon kappaleessa 7 kirjoitettuun kiertomatkaan Pohjoismaissa ja ottaa sieltä hieman vinkkejä omaan työhösi. Nyt on aika kirjoittaa oma matkakertomuksesi.

Sinun matkakertomuksesi perustuu kuvittelemaasi kiertomatkaan Euroopassa. Olet opiskellut jakson aikana monia asioita Euroopasta ja nyt tarkoitus on hyödyntää tuota tietoa tässä tekstissä.

Tee näin:

 1. Valitse ensimmäisenä neljä Euroopan valtiota, joissa matkakertomuksessasi haluat poiketa.
 2. Matkakertomuksessa tärkeää on valitsemiesi valtioiden kuvailu. Kuvaa matkakertomuksessa ainakin seuraavia asioita:
 • Millaiset luonnonolosuhteet (luonto) maassa on?
 • Millainen sää ja ilmasto alueella on?
 • Millaisia elinkeinoja (työ / työpaikat) ihmisillä on?
 • Miten luonto vaikuttaa elinkeinoihin?
 • Mitä näet ja koet?
  •  Mitä nähtävyyksiä maassa on?
  • Missä paikoissa käyt?
  • Millaisia ruokia syöt ja juomia juot?
  • Mitä ajattelet kokemastasi?
 1. Mieti mitä asioita tiedät jo valitsemistasi maista ja etsi lisää tietoa kirjoista ja netistä. Käytä apuna omia kokemuksiasi tai haastattele tuttua hänen kokemuksistaan. Tee matkakertomuksestasi hyvä suunnitelma esimerkiksi ajatuskartan avulla. Ajatuskartan voit tehdä vaikkapa ympäristöopin vihkoon.
 2. Lähde kirjoittamaan matkakertomustasi. Lisää tekstiin runsaasti sopivia kuvia luonnosta ja nähtävyyksistä sekä karttoja. Niillä saat tekstisi elävämmäksi

Luvallisia kuvia voit hakea suomen kielellä täältä:

https://search.creativecommons.org/?lang=fi

Yllä oleva kuva Pariisin Riemukaaresta on haettu sieltä. Tee ensin vaikkapa tietokoneen työpöydälle kansio ”Matkakertomus”. Tallenna kuva tekemääsi kansioon (hiiri kuvan päälle, paina hiiren oikeaa ja valitse tallenna kuva) ja kohteeksi tekemäsi kansio. Menen Word asiakirjaan, valitse lisää, kuva (etsi kuvatiedosto sieltä työpöydän ”Matkakertomus” kansioista.

Paljon tuli asiaa, mutta tehdään porukalla toisiaan auttaen. Tosiaan monta päivää on aikaa tehdä, ei tarvitse olla kerralla valmista.

– Sami

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *