Keskiviikko 6.5.20

Teams-aamupalaveri on klo 9.15-9.45, jolloin annetaan toimintaohjeita päivään.

Tee tänään mahdollisuuksien mukaan perheenjäsenen kanssa retki järven tai lammen rannalle. Ota mukaan kamera tai puhelin, jossa on kamera. Lue ennen retkeä ympäristöopin kirjasta kappale 3 ”Vesikasvien valtakunta sivuilta 14-17.

Tutki rannalla kasvillisuutta ja ota kuvia vesikasveista. Ota myös rannalta hiekkaa mukaan vaikkapa muovirasiaan noin litran verran ja puhdista hiekka huuhtelemalla. Hiekkaa tarvitsemme perjantaina suodatuskokeessa. Mikäli et pääse rannalle, voi tehdä tehtävän etsimällä tietoa vesikasvillisuudesta internetiä hyödyntäen.

Tutki ottamiasi kuvia vesikasvillisuudesta ja koeta nettiä hyödyntäen tunnistaa kasvit. Ota kaksi kuvaamaasi kasvia tarkempaan tarkasteluun, ja kirjoita vertailu näistä kasveista joko ympäristöopin vihkoon tai Word-tiedostona opetus365:ssa  etäpetuksen kansioon. Vastaa vertailussasi seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitkä ovat kasvien nimet?
  • Millaiset lehdet ja kukinto kasveilla on?
  • Mikä on kasvien elinympäristö ja levinneisyys?
  • Milloin on kasvien kukinta-aika?

Lähetä opettajalle kuvat kasveista ja kirjoittamastasi kasvien vertailusta, mikäli kirjoitat vertailun vihkoon.

Teams-tunti klo 15-15.45, jolloin käydään yhdessä läpi paivän aikana tehtyjä tehtäviä.

Mukavaa retkipäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *