ke 12.5.21

ÄI, tehtiin matematiikan koe loppuun.

YM, ei läksyä, asian käsittely kesken.

HI, tarkista s. 137 tehtävät tästä:

1. Esimerkiksi pahanhajuinen, suuri, levoton ja ahdas.

2. Kaupungissa oli monia tärkeitä hallintorakennuksia, temppeleitä ja palatseja.Kaupunkia ympäröi muuri puolustustarkoituksessa. Kaupungissa oli suuret torit, ja tiet johtivat pääkaupunkiin. Kaupungissa järjestettiin paljon huvituksia kansalle; hevosajot, gladiaattoritaistelut ja kylpylät.

3. Siellä pidettiin raakoja taistelunäytöksiä esimerkiksi gladiaattoreiden toimesta. Gladiaattorit olivat suurimmalta osaltaan sodassa vangittuja orjia. Roomalaiset rakastivat hurjia taistelunäytöksiä. Keisareita ja virkamiehiä arvostettiin sen perusteella, millaisia näytöksiä he järjestivät.

4.-5. Oma vastaus.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *